Aardwarmte

De aardgasprijzen blijven, net als de afgelopen jaren, flink stijgen. Bovendien wordt de gasvoorraad krapper. Gelukkig zijn er andere verwarmingsoplossingen mogelijk.
Aardwarmte is daar een voorbeeld van.

De zon warmt de aarde op. In Nederland gebruiken we zonnewarmte die in de aarde, het grondwater of de lucht opgeslagen is. Met een bodemwarmtewisselaar en
een warmtepomp halen we deze warmte uit de aarde om onze ruimtes te verwarmen en te koelen.

Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp zet de zonnewarmte die in de aarde, het grondwater of de lucht is opgeslagen voor u om in verwarming van uw woning en warm tapwater.
Van deze aardwarmte is er om uw huis altijd voldoende aanwezig.

De warmtepomp werkt op een minimale hoeveelheid elektriciteit. Voor het verwarmen van uw huis met dit systeem is dus geen aardgas nodig.
De meeste warmtepompen zijn bovendien ook in staat te koelen. Zo bent u met één systeem het hele jaar verzekerd van een comfortabel klimaat in huis.

Besparing
Aardwarmte is gratis. De inzet van deze energie vraagt echter om een investering in een warmtepomp. In aanschaf is een warmtepomp duurder dan een nieuwe cv-ketel.
Doordat u direct bespaart op uw energierekening, verdient u deze investering echter terug.
De warmtepomp gebruikt namelijk een onuitputtelijke bron van gratis energie, terwijl uw cv-ketel draait op een energiebron die alleen maar duurder wordt.