Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt comfort en is energiezuinig en daarom erg geliefd. Vloerverwarming zorgt ervoor dat de vloer van een ruimte gelijkmatig opgewarmd wordt en daarom zult u overal dezelfde aangename temperatuur ervaren.
Vloerverwarming kan worden toegepast als hoofdverwarming, uitgebreide bijverwarming en als bijverwarming.

Hoofdverwarming:
Bij hoofdverwarming wordt alle warmte ‘gemaakt’ door de vloerverwarming; radiatoren zijn daardoor overbodig geworden.

Uitgebreide bijverwarming:
Ook wel ‘luxe bijverwarming’ genoemd. De warmteafgifte is prettig, maar niet afdoende om het helemaal zonder radiatoren te regelen. Er zullen dus altijd een paar radiatoren aanwezig moeten zijn.

Bijverwarming:
Dit is een systeem waarmee net de kou van de stenen vloer wordt gehaald. Echter is het vermogen van de verwarming onvoldoende voor het volledig verwarmen van de ruimte. Er zal dus een aanvullende verwarming moeten worden opgenomen; in de vorm van radiatoren of anderszins.

Vloerverwarming is één van de zuinigste verwarmingssystemen. Bij conventionele verwarming wordt de thermostaat al snel op 21°C à 22°C gezet; bij vloerverwarming vinden de meeste mensen 19°C à 20°C al behaaglijk. Verder is de temperatuur in de hele ruimte zeer gelijkmatig, waardoor er nauwelijks luchtcirculatie voorkomt. Door de lagere watertemperatuur is het rendement van de cv-ketel groter.

Hak Installatieservice B.V. adviseert u over de mogelijkheden in uw woning en installeert uw vloerverwarming vakkundig.