Geen categorie

Hak Installatieservice B.V. gaat energieneutraal!

 

 

Hak Installatieservice B.V. gaat energieneutraal!

Zoals bekend is, staan duurzaamheid en innovatie altijd vooraan bij Hak Installatieservice B.V. Daarom hebben wij er dan ook voor gekozen niet alleen bij de huidige zonnepanelen te blijven, maar een uitbreiding te realiseren om met Hak Installatieservice B.V. geheel energieneutraal te worden.

Er zal een warmtepompinstallatie gemonteerd worden, zodat de gasmeter afgesloten kan worden én u in onze showroom een kijkje kan komen nemen wat een warmtepomp nu eigenlijk zo bijzonder maakt en wat er gaat veranderen in de toekomst.

 

Realisatie

Momenteel worden de 70 zonnepanelen welke achter het pand van Hak Installatieservice B.V. opgesteld staan, gedemonteerd en op het dak gemonteerd. Hier komen nog 47 zonnepanelen bij, in totaal hebben wij dan dus 117 zonnepanelen, dit zal een vermogen op gaan leveren van wel 26000 kW per jaar! Op het dak tussen de zonnepanelen in zullen ook nog 2 zonnecollectoren geplaatst worden welke het tapwater zullen verwarmen. In de showroom gaan wij de volgende warmtepompen werkend installeren;

 

  • Lucht / water warmtepomp

Een lucht / water warmtepomp bestaat uit twee delen: een buitenunit en een binnenunit. De buitenunit onttrekt  energie uit de buitenlucht. Deze energie wordt door de warmtepomp opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Hiervoor is alleen elektriciteit benodigd. De binnenunit zorgt voor afgifte van deze warmte aan de vloerverwarming (of een ander lage-temperatuursysteem) en de warmwaterboiler. De units werken op elektriciteit en alleen dit verbruik ziet u terug op uw energierekening.

 

  • Ventilatie warmtepomp

Ventilatie is een gratis warmtebron die het hele jaar door beschikbaar is. Een ventilatiewarmtepomp zorgt voor de ventilatie in de woning én gebruikt de afgevoerde ventilatielucht uit de woning als duurzame warmtebron voor verwarming en warm tapwater.

 

  • Grondgebonden warmtepomp

Een grondgebonden warmtepomp gebruikt de aardwarmte als bron voor de cv- en warmtapwater installatie. Het bronwater wordt omgezet in een gasvorming waarna het door een compressor opgevoerd wordt tot een hoge druk. Hierdoor komt er warmte vrij en deze warmte wordt weer afgegeven doormiddel van een condensor aan de cv-installatie.

 

Van elke kW elektriciteit die een warmtepomp gebruikt, wordt zo’n 4 kW warmte geproduceerd. Zo haalt de warmtepomp een rendement van 400% of meer. Dit betekent dat uw energierekening aanzienlijk lager wordt en u de meer investering ten opzichte van een gasgestookte cv-ketel binnen een zeer redelijke tijd terug verdiend hebt.