Warmte-terugwinning

Ventilatiesystemen die gebruik maken van de techniek warmte-terugwinning (wtw) komen tegenwoordig vaak voor in nieuwbouwwoningen.
Door de warmte uit afgevoerde lucht in te zetten voor het verwarmen van de ingevoerde schone lucht van buiten, is het systeem uiterst energiezuinig.
Met een wtw-systeem kunt u dus op uw stookkosten kunt besparen.

Hoe werkt warmte-terugwinning?
Een wtw-systeem is een gesloten systeem. Het systeem wordt aangedreven door een motor en bestaat verder uit een unit, een ventilator, inblaasopeningen en afzuigpunten.

Er wordt continu lucht van buiten de woning naar binnen gezogen. De unit warmt deze lucht op en blaast het via de inblaasopeningen de woning in.

Binnen de woning leiden afzuigpunten de lucht uit de woning terug het wtw-systeem in. De unit onttrekt de resterende warmte aan deze lucht, voordat deze naar buiten afgevoerd wordt.

Gezond leefklimaat
Door continu frisse lucht van buiten naar binnen te zuigen, zorgt het wtw-systeem voor een gezond en aangenaam leefklimaat in huis.

Advies, installatie en onderhoud
Kiest u voor de voordelen van warmte-terugwinning? Hak Installatieservice B.V. adviseert u graag en installeert het systeem vakkundig. Om het rendement van uw wtw-systeem optimaal te houden, is regelmatig onderhoud van belang. Vertrouw hiervoor op de ervaring van Hak Installatieservice B.V.