Zonne-Installaties

Zonne-energie is groen, duurzaam en ….gratis! De zon is een onuitputtelijke bron van energie, ook als de zon niet fel schijnt kan er toch zonlicht worden omgezet in elektriciteit.

In Nederland zijn voornamelijk twee technieken in gebruik die zonlicht omzetten in een andere vorm van energie: zonnecollectoren (of zonneboilers) en zonnepanelen.

 

 

Zonnecollectoren
Zonnecollectoren, of zonneboilers, zetten de energie van de zon in om water te verwarmen in keuken of badkamer. Het  systeem werkt in aanvulling op de verwarmingsketel. Nefit SolarLine is een uniek zonneboilersysteem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht. Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-ketel. Op zonnige dagen wordt het water voor douche, bad en keuken volledig duurzaam verwarmd met zonne-energie. Op dagen met weinig zonlicht springt uw HR-ketel bij. Op jaarbasis gebruikt u zo tot 60% minder aardgas voor de bereiding van warm water.

SolarLine 2-120

De Nefit SolarLine is het meest verkochte zonneboilersysteem van Nederland! Degelijk, betaalbaar en overal toepasbaar. Tot 60% van het warme water wordt gratis verwarmd door de zon. Een SolarLine-zonneboiler moet voor de eventuele naverwarming van het water worden aangesloten op een Nefit Warmtepomp of een combi-ketel. Kies uit de complete maatwerkpakketten.

PV panelen
PV panelen zetten zonlicht om in zonnestroom (elektriciteit). Het systeem wordt met omvormers op elektriciteitsnetwerk aangesloten, zodat de milieuvriendelijke energie direct te gebruiken is. Wekt u meer energie op dan u verbruikt, dan wordt deze energie teruggeleverd aan het netwerk.

Solarwatt

Solarwatt produceert al meer dan twintig jaar lang hoogwaardige zonnepanelen en is een leidende speler op de Europese markt. Het Duitse merk staat hoog aangeschreven. In 2014 nam SolarWatt de verkooporganisatie van Centrosolar in de Benelux over. Door de samenwerking met Solarwatt kan Hak Installatieservice de levering van de beste kwaliteit zonnepanelen aan zijn klanten continueren. Bovendien biedt Solarwatt alle mogelijkheden om een nieuwe stap voorwaarts te maken, met nog meer mogelijkheden voor innovatie en concurrerende oplossingen.

Intelligente energiesystemen
SolarWatt is een van de Duitse pioniers in fotovoltaïsche panelen, kortweg PV-panelen of zonnepanelen, die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen mede als intelligente energiesystemen richt het bedrijf zich op de particuliere en zakelijke markt. Het bedrijf is voor negentig procent in handen van investeerder Stefan Quandt, onder andere grootaandeelhouder van BMW. Naast panelen ontwikkelt Solarwatt decentrale energieoplossingen waarbij zonnepanelen, opslag en energiemanagement een geïntegreerd energiesysteem vormen voor huishoudens en bedrijven. In partnerschap met BMW i, de elektrische tak van de autofabrikant, wordt dit energiesysteem aangeboden in combinatie met elektrische auto’s, zoals de BMW i3 en de BMW i8.

Nieuwe generatie zonnepanelen
De nieuwe generatie Solarwatt zonnepanelen is voorzien van dubbelglas in plaats van een kunstof achterzijde. Solarwatt loopt voorop in de ontwikkeling van deze zogenaamde glas-glaspanelen. Deze modules zijn veel robuuster en veel beter bestand tegen alle soorten slijtage en omgevingscondities. Het resultaat: maximale betrouwbaarheid en een tot 33 procent langere levensduur. Als enige producent geeft Solarwatt 30 jaar garantie op de panelen zelf én 30 jaar garantie op het vermogen van de panelen.

Rendement gegarandeerd
Met Solarwatt zonnepanelen kan een eind worden gemaakt aan de onzekerheid van consumenten die investeren in zonnepanelen. De nieuwe-generatie zonnepanelen kent een dertigjarige garantie. De unieke zonnepanelen zijn – in tegenstelling tot gangbare panelen van kunststof – volledig van glas gemaakt. Hierdoor zijn ze veel beter bestand tegen extreme weersomstandigheden en gaan ze langer mee. Als enige fabrikant in de markt geeft Solarwatt dertig jaar garantie op zowel de panelen zelf, als het vermogen ervan. Consumenten kunnen dus exact uitrekenen welk rendement ze daarmee behalen.

25% hogere opbrengst
De volledig glazen opbouw van de nieuwe-generatie zonnepanelen zorgt ervoor dat de platen hermetisch zijn afgesloten. Hierdoor laten de panelen geen vocht door, iets wat wel kan optreden bij standaardpanelen die gedeeltelijk uit folie bestaan. Ook kunnen ze vier keer meer gewicht aan dan de zogenaamde glas-foliepanelen. De nieuwe-generatie zonnepanelen van Solarwatt levert gegarandeerd een 25 procent hogere opbrengst en de levensduur neemt met 33 procent toe. Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant af. Bij een Solarwatt-paneel blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog. De maximale vermogensafname per jaar is vastgelegd in de garantievoorwaarden.

Bij het samenstellen van uw Zonnestroomsysteem kunt u kiezen voor de superieure Solarwatt glas-glaspanelen.  De scherp geprijsde Solarwatt glas-foliepanelen kunnen we aanbieden bij de grote SDE+ subsidie projecten.

https://solarwatt.nl/

 

Vergunning
In de meeste gevallen is geen (omgevings-) vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen of zonnecollectoren. Wel gelden er bepaalde regels. Voldoet u niet aan die voorwaarden, dan krijgt u te maken met het bestemmingsplan in uw gemeente. In dat geval is er mogelijk wel een vergunning nodig.

Pand zonnepanelen
Hak Installatieservice B.V. is voorzien van een eigen energiepark.